Uitstel kan afstel worden zonder dat je daar zelf voor kiest. Je weet vandaag niet of je morgen bestaat. Gewoon Beginnen (of niet) is een opgewekte manier daarmee om te gaan. Om ruimte te maken voor wat er voor jou echt toe doet. Vanaf dag 1 t/m 31 krijg je concrete handvatten om te beginnen. Niet straks maar nu!

In 2015 schreef ik in de maand oktober een boek. Of in ieder geval schreef ik elke ochtend de opzet van een hoofdstuk. Ik schreef over mijn eigen struggle met uitstelgedrag en het andere uiterste: veel teveel in een dag proppen. Het werd een boek, maar ik was niet helemaal tevreden dus haalde ik ‘m off-line.

Begin dit jaar besloot ik om dit uitgestelde boek te herschrijven. Nica Nel maakte het prachtig op en voorzag het van illustraties. Nu ben ik er trots op en hoop ik dat veel lezers ervan mee kunnen genieten.

In 2015 waren er twee aanleidingen om dit boek te willen schrijven. Ik werd 50 jaar en een jaar daarvoor was mijn vader totaal onverwacht in zijn slaap overleden. Geen tijd te verliezen om te doen wat ik belangrijk vond: schrijven. Vorig jaar werd ik opnieuw mijn mijn neus op de feiten gedrukt toen ik te maken kreeg met de afdeling oncologie, een zware operatie en herstel. Snel daarna pakte ik het manuscript weer op om het met alle nieuwe inzichten die ik had opgedaan klaar te maken voor publicatie.

Als ik zelf rigoreus ruimte probeer te maken voor wat ik belangrijk vind, val ik regelmatig in mijn valkuilen:
– teveel willen
– voor alles dezelfde hoge norm aanhouden
– iedereen te vriend willen houden.

Ook in de 31 dagen dat ik dit boek schreef, viel ik regelmatig in deze valkuilen. Iemand anders zien struikelen kan grappig zijn, maar gelukkig kan ik je ook vertellen hoe ik weer uit de valkuilen krabbelde en er steeds minder vaak in val. Stel het niet lange uit 🙂 en bestel Gewoon Beginnen hier.