Een verbouwing. Je begint met een overzichtelijk plan. De materialen zijn er. De afspraak met de mensen die komen helpen staat. Er is mooi weer voorspelt, dus geen probleem dat het dak eraf gaat en dan…wordt er in het eerste deel van het dak een gigantisch nest met bosmieren gevonden . Mieren die al een groot deel van de dakbalken van onze badkamer hadden opgegeten dus toen werd dit verbouwingsplan opeens een heel onoverzichtelijk verhaal.

Ik woon in een chalet. Een houten huis op een heerlijke plek. Dat is fantastisch maar vraagt ook veel onderhoud. En eerlijk is eerlijk, bij deze verbouwingen ben ik vooral de koffiezetter, de lunchverzorger en schilder. Mijn man is de bouwer.

Na twee weken werken aan het dak was het chaos in bijna het hele huis. Ik voelde me overweldigd. Toen bedacht ik een andere toepassing van de Mini’s. Een Mini is een belachelijk kleine actie. Meer lees je erover in mijn vorige blog.

Per rommelige ruimte bedacht ik het allerkleinste dat ik kon doen. In de badkamer de wc poetsen. In de keuken de vloer dweilen en in de eethoek de houtsnippers uit de hoek stofzuigen. Stuk voor stuk klusjes die in 10 minuten gedaan zouden zijn, maar met een erg prettig effect.

Met een Mini hou je de actie klein en stressloos. Door toch iets te doen, krijg je weer wat Grip op de zaak. Dus niet niets doen, maar iets belachelijk kleins doen!

Mini’s tegen overweldiging kun je op allerlei momenten toepassen: als je net begint aan een groot project, als je veel stress ervaart bij een opdracht of als je al heel lang met iets bezig bent en het gevoel hebt dat er geen einde aan komt. Kies het allerkleinste stapje. Zo belachelijk klein dat het geen drol lijkt voor te stellen…en dat doet het vervolgens wel degelijk!